Fără categorie

IGSU: Fenomenele meteorologice au produs efecte în opt judeţe şi Bucureşti; peste 1.000 de pompieri au intervenit

Fenomenele meteorologice au produs efecte în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti, peste 1.000 de pompieri intervenind în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, potrivit unui bilanţ întocmit, marţi seară, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate au fost Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Timiş.

Pompierii au derulat misiuni de evacuare a apei din două subsoluri ale unor instituţii publice şi din 12 gospodării. Misiunile forţelor din teren au presupus şi degajarea a 27 copaci şi doi stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, iar şapte autovehicule şi 24 acoperişuri de imobile au fost avariate, fără a exista victime în rândul populaţiei.

"De asemenea, din cauza manifestărilor vremii nefavorabile, DN 10 a fost temporar afectat, dar, prin efortul conjugat al autorităţilor, situaţia a fost remediată şi traficul rutier reluat în condiţii normale. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 18,00, în nouă localităţi din două judeţe (Covasna şi Braşov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp, nouă echipe de intervenţie ale furnizorului de curent au plecat în teren", se precizează într-un comunicat al IGSU.

Conform aceleiaşi surse, nu mai sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei.

"Având în vedere că atenţionările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de mâine, evoluţia situaţiei este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU şi în funcţie de dinamică vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea şi limitarea potenţialelor efecte", se mai menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Back To Top