Fără categorie

IGPF: 28 de afgani prinşi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră au prins 28 de cetăţeni din Afganistan, însoţiţi de două călăuze române, în timp ce ar fi încercat să treacă ilegal graniţa spre Ungaria.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis duminică AGERPRES, acţionând în baza unei informaţii, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei din judeţul Satu Mare s-a declanşat, sâmbătă, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

"Astfel, în jurul orei 9,00, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti, au identificat, pe direcţia comunei Ciumeşti, judeţul Satu Mare, două autovehicule care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. Imediat s-a luat măsura interceptării autovehiculelor în cauză în vederea identificării conducătorilor auto, stabilindu-se că aceştia erau doi cetăţeni români, P.V. de 39 de ani, domiciliat în judeţul Prahova şi M.E. de 21 de ani din judeţul Constanţa. De asemenea, la aproximativ 4 km de linia de frontieră a fost reţinut un grup de persoane, format din 28 de cetăţeni străini, care se îndrepta spre linia de frontieră", se precizează în comunicat.

IGPF informează că s-a luat măsura conducerii persoanelor depistate, precum şi a autovehiculele în cauză, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

"Din primele verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, 11 adulţi şi 17 minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. De asemenea, s-a mai stabilit că afganii au fost transportaţi până în zona de frontieră cu ajutorul celor două autovehicule conduse de cei doi cetăţeni români", arată Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Drept urmare, precizează sursa citată, şoferii români sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii din Afganistan pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt desfăşurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, urmând ca cei doi şoferi să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, precizează IGPF. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro 

Sursa: Agerpres

Back To Top