Fără categorie

Gabriel Oprea: MApN nu a avut niciun rol în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa

MApN nu a avut niciun rol în aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, a declarat joi fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea.

El a precizat că a fost audiat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca martor în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

"Am fost audiat ca martor, este dosarul aducerii domnului Popa. În acea perioadă eram ministru al Apărării. MApN nu a avut nicio contribuţie la acest lucru. (…) MApN nu a avut nicio contribuţie în acest dosar", a susţinut Oprea, la finalul audierilor.

Întrebat despre relaţia sa cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă, el a recunoscut că este amic cu acesta, dar a negat că s-a aflat la el acasă în seara în care a avut loc turul al doilea al prezidenţialelor din 2009.

"Sunt amic cu Sebastian Ghiţă. Chiar nu l-am invitat atunci, dar l-am invitat de multe ori şi sunt prieten cu el. Iar eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial şi întâlniri private, am un 'brand': sunt un om care încerc să mă ţin de cuvânt. Şi brand-ul ăsta îl construieşti într-o viaţă şi îl poţi pierde într-o secundă. Nu îmi place să vorbesc despre întâlnirile private. Întâlniri oficiale n-au fost, că MApN n-a avut nicio contribuţie în acest caz, iar la întâlniri informale, cât am fost eu şi m-am întâlnit cu oameni din sistemul de securitate, niciodată nu am auzit discuţii despre arestări sau alte lucruri ilegale. Dacă cineva a făcut aşa ceva este ilegal şi trebuie să răspundă. (…) MApN nu a avut niciun rol în aducerea domnului Popa în ţară. Nu ştiu (de alte instituţii – n.r.). Instituţia de care răspundeam eu nu a avut nicio contribuţie", a spus Oprea.

La sediul SIIJ se află joi şi Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, chemat să dea declaraţii în aceeaşi cauză. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top