Fără categorie

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, solicită Guvernului sprijin pentru hoteluri, restaurante, cafenele şi baruri

Fostul ministru al Turismului, liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, cere Guvernului Orban să sprijine hotelurile, restaurantele, cafenelele şi barurile, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

"Nu ai voie, în calitate de premier al României, să spui că – şi citez – 'dacă e s-o luăm, contribuţia HORECA la Produsul Intern Brut (PIB) este limitată. O putem duce încă o lună jumătate, două'. Cu alte cuvinte, Orban a spus că industria turistică, respectiv hotelurile, restaurantele, cafenelele sau barurile din România nu o să beneficieze de sprijinul Guvernului, respectiv de un program de măsuri economice care să susţină cel mai afectat sector al economiei din cauza pandemiei de COVID-19. Mai exact, Orban a declarat că industria turistică din România nu merită salvată pentru că nu ar avea o contribuţie importantă la Produsul Intern Brut (PIB). Iată încă o dovadă de gândire găunoasă marca PNL. Ţin să-l anunţ pe premierul României că sunt peste 110.000 de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă şi mii de firme din industria turistică care şi-au închis porţile. Aşadar, în calitate de fost ministru al Turismului cer urgent Guvernului PNL un program de sprijin pentru acest domeniu", a declarat Bogdan Trif.

Trif critică decizia PNL de a desfiinţa Ministerul Turismului.

"Observ că declaraţiile lui Orban nu sunt întâmplătoare, având în vedere că primul lucru pe care l-a făcut PNL atunci când a ajuns la guvernare a fost desfiinţarea Ministerului Turismului şi transformarea lui într-un departament, fără putere de decizie, în cadrul Ministerului Economiei. În acest context, nu pot să nu menţionez că, spre deosebire de PNL, Partidul Social Democrat a inclus turismul în programul de guvernare ca fiind prioritate naţională, considerând că turismul poate fi principalul motor al economiei româneşti. Vreau să reamintesc că am făcut lucruri concrete pentru mediul de afaceri din turism. Cea mai mică fiscalitate din Europa a fost o gură de aer extrem de apreciată de industria turistică din România. TVA de 5% şi voucherele de vacanţă sunt doar două dintre măsurile de sprijin de care operatorii au beneficiat în perioada guvernării PSD, măsuri ce au dus la creşterea numărului de turişti care au vizitat ţara noastră cu mult peste media UE, conform datelor EUROSTAT", a spus Bogdan Trif. AGERPRES/(AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top