Fără categorie

#europarlamentare2019 Tăriceanu: Interesul pentru PE nu e la nivelul dorit; dezbaterea e monopolizată de teme interne

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Satu Mare, că interesul pentru alegerile europarlamentare nu este la nivelul pe care şi-l doreşte, iar dezbaterea publică este monopolizată de teme interne.

"În viitorul Parlament European vor fi mize importante, vor fi decizii importante care se vor lua şi care vor avea consecinţe asupra României şi asupra vieţii cetăţenilor. Cred că interesul pentru Parlamentul European nu este unul la nivelul pe care ni-l dorim, pentru că, din păcate, dezbaterea publică este încă monopolizată de teme interne, ca să nu spun de scandaluri interne permanente şi evident, referendumul vine şi el să bruieze această dezbatere care mie mi se părea mai mult necesară pe subiecte importante", a declarat Tăriceanu.

El a explicat că mizele importante sunt obţinerea mai multor fonduri pentru fermierii români, în condiţiile în care bugetul Uniunii pentru agricultură va fi redus, eliminarea decalajelor dintre ţări în ceea ce priveşte dublul standard.

Totodată, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a arătat că partidele din opoziţie aduc în dezbatere alte teme, precum corupţia.

"Partidele de opoziţie, atât PNL cât şi USR – PLUS, au adus alte teme decât temele europene în dezbatere, respectiv tema corupţiei şi referendumul pe tema corupţiei. Ştim foarte bine că aceste teme nu au fost introduse decât cu scopul de a acapara voturi în plus la aceste alegeri. Toată lumea luptă împotriva corupţiei, dar obiectivul principal al acestor alegeri ar trebuie să fie temele de dezbatere europene. În loc să dezbatem ce va face fiecare grup politic din România în Parlamentul European, cum se poziţionează legat de temele mari, cei din opoziţie nu au decât un singur slogan şi nu vin cu soluţii nici pentru Europa, nici pentru România", a mai spus Daniel Chiţoiu. AGERPRES / (A – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top