Fără categorie

DNA: Saleh Loubia, administrator de firmă, trimis în judecată pentru evaziune; prejudiciu – peste 50 de milioane de lei

Saleh Loubia, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Saleh Loubia, în stare de arest în lipsă, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de evaziune fiscală, şi a Danielei Ionelia Brezan, pentru două infracţiuni de complicitate la evaziune fiscală.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada aprilie 2010 – decembrie 2012, Saleh Loubia, în calitate de administrator în fapt al unor societăţi comerciale, cu sprijinul Ioneliei Daniela Brezan, ar fi omis să evidenţieze, în actele contabile ori în alte documente legale, o serie de operaţiuni comerciale efectuate (vizând comerţul cu legume şi fructe) şi veniturile realizate. De asemenea, ar fi înregistrat o serie de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

"Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 52.768.014 lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal", precizează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie.

Saleh Loubia a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în două cauze penale, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, într-una dintre acestea el fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top