Fără categorie

Dăncilă: Ne dorim un portofoliu de comisar european legat de Transporturi, Energie, Mediu; transmitem două propuneri la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat că România vizează un portofoliu de comisar european legat de Transporturi, Energie sau Mediu şi că autorităţile de la Bucureşti vor transmite două propuneri – o femeie şi un bărbat, în spiritul egalităţii de şanse promovat de UE, adăugând că a discutat şi cu preşedintele Iohannis acest subiect.

"Nu am lansat niciun nume, ce a apărut în spaţiul public este bazat pe un fundament real, nu că nu aş aprecia-o pe doamna Luminiţa Odobescu, o apreciez foarte mult, este un om foarte capabil şi foarte implicat, dar nu am discutat despre nicio persoană. Am avut o discuţie despre unul din portofoliile pe care România ar dori să le ocupe, noi am spus că ne dorim un portofoliu legat de Transporturi, Energie, Mediu. Este foarte important şi portofoliul, dincolo de persoană, care trebuie să fie o persoană foarte, foarte bine pregătită şi care, efectiv, să lupte pentru România din postura de comisar european. Ştim că, la nivel european, principala armă este negocierea, deci să ştie să negocieze foarte bine. Nu am făcut o discuţie legată de persoane", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, într-o conferinţă de presă la finalul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Vaslui, întrebată despre informaţia potrivit căreia ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, ar urma să fie propusă pentru a ocupa o funcţie de comisar european.

Premierul a adăugat că autorităţile de la Bucureşti vor trimite la Bruxelles două propuneri de comisar european, o femeie şi un bărbat, în spiritul promovării egalităţii de şanse.

"În acelaşi timp, am văzut că, la nivel european, doamna preşedinte a Comisiei Europene a vorbit despre egalitatea de şanse, despre faptul că-şi doreşte ca în viitoarea Comisie Europeană să existe un echilibru între comisari, femei şi bărbaţi. Ne gândim la o propunere pentru un comisar femeie. Vom trimite două propuneri, o propunere de comisar femeie şi una de comisar bărbat şi vom vedea pe urmă cum decurg negocierile ", a mai declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect.

"Ştim că acest lucru trebuie să-l facem într-un timp cât mai scurt, am avut o discuţie în acest sens şi cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Aşa cum am spus, sunt un om al consensului, al echilibrului şi consider că proiecte importante pentru ţară trebuie să-şi găsească o abordare comună, pentru că asta este normalitatea într-un stat membru al Uniunii Europene", a subliniat Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top