Fără categorie

Dăncilă, mesaj de Ziua Imnului: Să întărim dragostea generaţiilor viitoare pentru simbolurile naţionale ale României

În cele mai înălţătoare momente ale devenirii naţiunii române, de la Războiul de independenţă până la Revoluţia din 1989, "Deşteaptă-te române" a fost intonat spontan şi a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspiraţiile sale legate de identitate şi libertate, afirmă luni premierul Viorica Dăncilă, în mesajul adresat de Ziua Imnului Naţional al României.

"Astăzi este ziua dedicată Imnului Naţional al României, expresie a conştiinţei naţionale care se afirma în zilele revoluţiei paşoptiste, căreia România de astăzi îi datorează un pas major pe drumul spre independenţă, unitate şi garantare a libertăţilor cetăţeneşti. În cele mai înălţătoare momente ale devenirii naţiunii române, de la Războiul de independenţă până la Revoluţia din 1989, 'Deşteaptă-te române' a fost intonat spontan şi a răsunat din mii de piepturi, întărind coeziunea poporului român în aspiraţiile sale legate de identitate şi libertate. Supranumit de Nicolae Bălcescu 'Marseilleza românilor', graţie puternicului mesaj naţional şi social, cântecul revoluţionar paşoptist a devenit imnul naţional al României după 1989, când ţara noastră îşi recâştiga libertatea sub imperiul aceleiaşi emoţii care i-a mânat în luptă pe predecesorii noştri patrioţi", spune Dăncilă, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Guvern.

Potrivit sursei citate, intonarea imnului naţional al României astăzi, în cadrul ceremoniilor şi evenimentelor oficiale, arată tuturor că naţiunea română este una puternică, liberă şi demnă.

"Îi salut şi îi felicit, cu acest prilej, pe toţi cei care cinstesc Ziua Imnului Naţional al României. Respectul pentru trecutul eroic este o dimensiune fundamentală a atitudinii româneşti în faţa istoriei, care trebuie încurajată şi cultivată, astfel încât conştiinţa naţională să rămână vie în sufletul tuturor celor care simt şi trăiesc româneşte. Să întărim dragostea generaţiilor viitoare pentru simbolurile naţionale ale României", arată premierul. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi şi:

 

Ziua imnului naţional al României

Sursa: Agerpres

Back To Top