Fără categorie

Consiliul Naţional al PLUS a votat pentru formarea unei alianţe politice cu USR

Consiliul Naţional al PLUS a votat marţi pentru formarea unei alianţe politice cu USR, conform paginii oficiale a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş.

Potrivit sursei citate, în zilele următoare se va semna şi protocolul prin care se formalizează Alianţa USR PLUS, având în vedere votul similar dat de Comitetul Politic al USR pe 3 august.

Ca obiective ale Alianţei USR PLUS se menţionează: câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019; câştigarea de către candidaţii alianţei a unui număr cât mai mare de funcţii elective în cadrul administraţiei publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020, precum şi a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparaţie cu ceilalţi competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliţie de guvernare având prim-ministru un reprezentant al alianţei.

De asemenea, alianţa îşi propune asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 şi implementarea programului propriu de guvernare şi, pe mai departe, câştigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 şi asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

Potrivit sursei citate, alianţa va fi dublată de o alianţă electorală privind participarea exclusiv la alegerile prezidenţiale, ţinând cont de faptul că înregistrarea unei alianţe politice necesită o procedură judiciară îndelungată. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: PLUS / Facebook

Sursa: Agerpres

Back To Top