Fără categorie

Cluj: Circa 2.000 de persoane protestează faţă de OUG referitoare la legile justiţiei

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, duminică, la Cluj, faţă de OUG 7 referitoare la legile justiţiei.

Protestatarii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi poartă pe mâini banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

"Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor", "Anticipate",  "Magistraţi nu cedaţi", "Tudorel, demisia" sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

De asemenea, ei poartă pancarte cu mesaje precum "Justiţia pedepseşte corupţia. Nu invers", "Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare", "Până la vot mai este, azi mergem la proteste". În jurul orei 18,45, protestatarii au pornit într-un marş spre cartierul Gheorgheni.

Printre cei prezenţi la protest s-a numărat şi deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Protestatarii au sosit în zona Pieţei Unirii din Cluj-Napoca începând cu ora 18,00, în urma unui apel cu titlul "Abrogaţi şi apoi Plecaţi", lansat pe reţelele de socializare.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public. AGERPRES/ (A-autor Marius Septimiu Avram, editor: Mihai Simionescu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Back To Top