Fără categorie

Circulaţia feroviară, închisă pe intervalul de staţii Strâmbuţa-Pietrele Albe; trenurile circulă în condiţii speciale între Buftea şi Bucureşti Nord

Circulaţia feroviară între staţiile Strâmbuţa şi Pietrele Albe va rămâne închisă până la curăţarea şi eliberarea liniei de grohotiş, stânci şi copacii căzuţi de pe versant, a anunţat, vineri dimineaţă, CFR S.A., într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, trenul IR 1821, care circula în relaţia Bucureşti -Arad, se întoarce în staţia Filiaşi de unde îşi va continua călătoria pe ruta ocolitoare prin Drobeta Turnu Severin – Timişoara – Arad. De asemenea, pentru călătorii care aveau ca destinaţie staţiile Petroşani, Deva şi Simeria se va asigura transbordare cu mijloace auto din staţia Meri.

Compania feroviară menţionează că, la faţa locului, au ajuns deja echipele de intervenţie, care vor acţiona în zona Strâmbuţa – Pietrele Albe cu două drezine şi un excavator pentru curăţarea şi eliberarea liniei de cale ferată.

Traficul feroviar, la nivel naţional, se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar la intrarea în Capitală trenurile circulă în condiţii speciale între Buftea şi Bucureşti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.

"Din cauza poleiului depus într-un strat gros pe linia de contact apar fluctuaţii de tensiune şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o noua conectare a acestora linia de contact pentru a-şi putea continua mersul", susţin reprezentanţii CFR SA.

Capitala şi 25 de judeţe se află sub Cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol, până vineri la ora 14:00. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top