Fără categorie

Cazul fetei dispărute la Caracal: Parchetul face cercetări „din perspectiva infracţiunii de omor calificat”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt desfăşoară în cazul minorei de 15 ani dispărută cercetări "din perspectiva infracţiunii de omor calificat", potrivit prim-procurorului instituţiei, Anca Anuţa.

"În după-amiaza zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a înregistrat un dosar penal având ca obiect lipsire de libertate, victima fiind o minoră de 15 ani din comuna Dobrosloveni. Cercetările au fost demarate şi efectuate de către respectiva unitate de parchet, până în cursul acestei dimineţi, când urmare a percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Caracal, ca urmare a indiciilor găsite la faţa locului, s-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cercetările continuând din acel moment din perspectiva infracţiunii de omor calificat. Şi în prezent, măsura este în curs de desfăşurare", a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Bărbatul de 66 de ani, bănuit că ar fi ucis o adolescentă de 15 ani din Dobrosloveni, este cercetat şi într-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT Craiova, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor, în dosarul aflat în instrumentarea DIICOT Craiova în care este vizat mecanicul din Caracal victimă ar fi o minoră.

Zeci de anchetatori sunt prezenţi vineri la Caracal, unde începând de la ora 6,00 dimineaţa se efectuează cercetări la domiciliul unui bărbat de 66 de ani, din localitate. În locuinţa bărbatului, într-un butoi metalic, au fost găsite fragmente osoase arse ce par a fi de natură umană, precum şi bijuterii ce ar fi putut aparţine minorei de 15 ani din Dobrosloveni dată dispărută în urmă cu două zile. Originea fragmentelor osoase va fi stabilită în urma unei expertize medico-legale.

Anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca acest caz de dispariţie să fie legat de un altul, al unei adolescente din comuna doljeană Dioşti, din apropiere de Caracal, dată dispărută în această primăvară. Adolescenta din Dolj ar fi apelat la o maşină "la ocazie" pentru a ajunge la Caracal, de unde voia să scoată bani de la un bancomat, însă de atunci nu a mai fost găsită.

Fata de 15 ani din Dobrosloveni, care a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie", a sunat joi la 112 anunţând că este sechestrată şi cerând ajutor.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, ocazie cu care a spus că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară în locuinţa bărbatului de 66 de ani, vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul în care au acţionat autorităţile în acest caz va fi analizat şi de procurori de la Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General, dar va fi şi în atenţia CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, o anchetă completă privind modul în care s-a acţionat în cazul adolescentei ucise la Caracal, precizând că, în situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Cazul de la Caracal/ Preşedintele Iohannis va solicita în CSAT o anchetă completă privind modul în care au acţionat instituţiile

 

Licu: Mai este un dosar la DIICOT al unei fete dispărute; analizăm reunirea celor două cauze

 

PG: Verificări la Parchetul din Caracal în legătură cu modul de intervenţie în cazul fetei dispărute

 

Cazul de la Caracal/STS: La 112 au fost iniţiate 3 apeluri; la toate acestea localizarea a fost disponibilă la Dispeceratul de Poliţie

 

Cazul fetei dispărute la Caracal – Ministrul de Interne: Am cerut un raport referitor la procedura urmată

 

Cazul fetei dispărute la Caracal: Rămăşiţe ce par a fi de natură umană, găsite la locuinţa suspectului

 

Olt: Percheziţii la locuinţa unui bărbat din Caracal în cazul unei fete dispărute

Sursa: Agerpres

Back To Top