Fără categorie

Carmen Dan, despre situaţia generată de vremea rea: Prioritară e alimentarea cu energie electrică

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, în contextul situaţiilor apărute în ţară în urma fenomenelor meteo din ultima perioadă, că în acest moment este importantă alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectaţi.

"În acest moment, din punctul meu de vedere, prioritar este să ne canalizăm pe alimentarea cu energie electrică pentru că până atunci noi menţinem în stare de funcţiune acele generatoare acolo unde este nevoie de ele. Acel spital din Făget era o prioritare, acel cartier din Făget era o prioritate (…). Un alt exemplu e şi Uzina de Apă din Lugoj, unde e acum un generator al ISU ce asigură (…) alimentarea cu apă potabilă a populaţiei", a afirmat Carmen Dan la RTV.

Potrivit ministrului, la momentul actual sunt 44.000 de consumatori de energie electrică afectaţi, dar, la momentul de vârf, numărul lor a fost de peste 100.000.

"Se lucrează pentru remedierea situaţiei cu 84 de echipe de intervenţie", a precizat Carmen Dan.

Demnitarul a arătat că efecte negative ale vremii nefavorabile s-au produs în nouă judeţe.

"Au fost afectate patru segmente de drumuri naţionale, infrastructură feroviară, maritimă şi fluvială, precum şi reţeaua de alimentare cu energie electrică. (…) Am avut afectate peste 35 de autovehicule, au fost doborâţi 189 de copaci şi mai multe reţele de cablu. (…) Partea bună e că nu am înregistrat situaţii de persoane care au rămas înzăpezite sau la care accesul să nu se poată face din cauza vremii", a spus Carmen Dan.

Ea a precizat, însă, că au existat probleme deosebite la nivelul infrastructurii de transport.

"Au fost anulate 11 trenuri de călători, iar alte 15 trenuri au înregistrat întârzieri. În acest moment, datele pe care le-am obţinut de la Ministerul Transporturilor relevă că nu înregistrăm trenuri blocate între staţii", a adăugat Dan.

Ministrul a punctat că, de cele mai multe ori, oamenii din zonele afectate cooperează cu autorităţile.

"Pentru noi e important ca ei să rămână receptivi la toate recomandările pe care le transmitem şi (…) evident, să şi răspundă acestor recomandări", a mai spus Carmen Dan. . AGERPRES/(A – autor: Cătălin Alexandru, editor: Oana Popescu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Back To Top