Fără categorie

Buzău: Fostul preşedinte al CJ Buzău Cristinel Bîgiu, eliberat din penitenciar

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu va fi eliberat din penitenciar, după ce Judecătoria Focşani a admis miercuri cererea de liberare condiţionată.

În sentinţa publică pronunţată miercuri, Judecătoria Focşani dispune "punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu mai este arestat în altă cauză".

Decizia instanţei poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni, adică o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti.

Acesta este închis la Penitenciarul Focşani, pentru o pedeapsă de cinci ani şi două luni, aplicată prin sentinţa penală pronunţată anul trecut de Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Judecătoria Focşani a decis ca Bîgiu să se afle sub permanentă supraveghere pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

Cristinel Bîgiu a fost prefect, senator şi de şef al CJ Buzău.

În decembrie 2016, fostul preşedinte al CJ Buzău a fost condamnat definitiv la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare pentru infracţiunile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de spălare a banilor.

Bîgiu a mai fost judecat în alte două dosare instrumentate de DNA, vizând infracţiunea de luare de mită. AGERPRES/(AS-Dorin Ivan, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top