Fără categorie

Braşov: Unităţi de geniu din România şi SUA, la Exerciţiul Resolute Castle 2019

Exerciţiul Resolute Castle 2019, la care participă unităţi de geniu din Forţele Terestre Române şi din Garda Naţională a statului Carolina de Sud din SUA, începe miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din Cincu.

Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu "Dunărea de jos", sprijinită de structuri de geniu din Diviziile 2 şi 4 Infanterie, va executa, împreună cu militari americani, în perioada aprilie – septembrie, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNIÎ "Getica", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

"Lucrările dezvoltate în cadrul exerciţiului anual Resolute Castle fac parte dintr-un proiect al European Reasurance Initiative (ERI) executat de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din Forţele Terestre Române. Schimbul de experienţă, prin folosirea de către militari a tehnicilor specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu, lucrul după un proiect unic pentru ambele părţi constituie argumente care definesc standardizarea instrucţiei pe linie de geniu a structurilor din cadrul NATO", conform sursei citate.

Resolute Castle 2019 îşi propune să crească nivelul interoperabilităţii prin instruire continuă şi prin punerea în aplicare a unor soluţii inovatoare la probleme genistice comune. Exerciţiul permite mobilizarea rapidă de forţe şi demonstrarea capacităţii de descurajare într-un mediu complex de securitate, a precizat sursa citată. AGERPRES/(AS-autor: Diana Dumitru, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top