Fără categorie

Braşov: Echipajele SMURD – şapte intervenţii la persoane accidentate la schi în Poiană, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit de şapte ori pentru acordarea de asistenţă medicală, în Poiana Braşov, persoanelor accidentate pe pârtiile de schi, informează duminică purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Începând din acest sezon de schi, la baza pârtiei Bradul se află în permanenţă un echipaj SMURD pentru a interveni cât se poate de repede în cazul persoanelor accidentate pe pârtii.

Duminică, stratul de zăpadă pe pârtiile de schi din Poiană măsoară între 70 şi 80 de cm în partea superioară a Masivului Postăvarul şi 40 – 50 cm, în partea inferioară, după cum a precizat, pentru AGERPRES, administratorul Domeniului schiabil din staţiune, Dorin Drăgoi.

''Se schiază pe toate pârtiile de pe domeniul schiabil în condiţii foarte bune. Începând de luni se anunţă o răcire a vremii, iar în Poiană temperatura va ajunge la minus 12 grade Celsius şi astfel ne dă posibilitatea să producem zăpadă artificială pentru îmbunătăţirea stratului existent. Duminică a nins, iar în partea superioară a Masivului Postăvarul a fost ceaţă. Transportul pe cablu a fost oprit până la ora 11,00 din cauza vântului care a suflat în rafale, după care s-a circulat în condiţii normale", a spus Dorin Drăgoi. AGERPRES/(AS – autor: Jana Pintili, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top