Fără categorie

Bistriţa-Năsăud: Gospodării inundate în urma unor viituri produse în localităţile Ruştior, Gledin şi Şieuţ

Mai multe gospodării din localităţile Ruştior, Gledin şi Şieuţ au fost inundate, miercuri seara, în urma unor ploi torenţiale ce au produs scurgeri masive de pe versanţi şi viituri, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

În zonă intervin serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Monor şi Şieuţ.

Populaţia din trei comune ale judeţului – Şieu, Şieuţ şi Monor – a primit, miercuri seara, avertizări meteorologice cod roşu prin sistemul Ro-Alert, oamenii fiind sfătuiţi să îşi ia măsuri de protecţie, de adăpostire şi de evacuare în zone care pot oferi siguranţă persoanelor, animalelor şi bunurilor.

Acest cod roşu a expirat la ora 21,00.

Din primele date, trei persoane din comuna Şieuţ au avut nevoie de ajutor în urma viiturilor: doi copii, evacuaţi dintr-o casă de către cei de la SVSU, şi o femeie care s-a refugiat în podul locuinţei.

În localitatea Monor, s-a intervenit cu o barcă pentru salvarea unui copil şi a bunicii acestuia dintr-o casă.

În sprijinul comunităţilor afectate au fost trimise şi echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, cu motopompe de mare şi medie capacitate. AGERPRES (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top