Fără categorie

Bihor: Spectacol pentru copiii din Apateu, Ungaria, prezentat de Teatrul Arcadia în Săptămâna Românească

Teatrul Arcadia a prezentat marţi, în Ungaria, la Apateu, spectacolul Poveşti populare maghiare, în regia lui Igor Lungu, în cadrul evenimentului "Săptămâna Românească" desfăşurat, în perioada 8 aprilie-12 aprilie, de Şcoala Generală din Apateu.

Potrivit consultantului artistic al trupei, Andreea Costea, cei peste 70 de elevi din public au fost încântaţi de spectacol, o producţie pe care au primit-o cu mult entuziasm. În urma vizionării spectacolului, copiii au primit şi o temă: să realizeze desene inspirate din spectacol, pe care le vor expune a doua zi în clasă, în cadrul unei discuţii deschise cu profesorii coordonatori.

De 20 de ani, la începutul lunii aprilie, în Apateu, Ungaria, se desfăşoară Săptămâna Românească, un eveniment organizat de Şcoala Generală Apateu, dedicat comunităţii de români din localitate. Săptămâna românească cuprinde o serie de activităţi menite să ajute copiii să cunoască mai bine cultura şi tradiţiile româneşti şi include o serie de activităţi derulate zilnic de copii, de la concursuri de poveşti şi poezie, sau festivităţi dedicate poetului Mihai Eminescu, la concursuri gastronomice desfăşurate în parcul dendrologic al Parohiei Ortodoxe Apateu.

În anul 2019, directoarea Şcolii Generale Apateu, Vad Erzsebet, a organizat Săptămâna Românească în cadrul unui proiect mai amplu, derulat de Primăria Komadi, în localităţile Komadi, Magyar Homorg, Szako şi Apateu.

La nivel local, evenimentul a fost posibil cu sprijinul Autoguvernării de Naţionalitate Română Apateu şi cu implicarea Parohiei Ortodoxe Apateu, prin preotul paroh Origen Sabău. AGERPRES/(AS-autor Eugenia Paşca, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top