Fără categorie

Avocatul Poporului: Autorităţile să întreprindă măsuri energice şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic

Avocatul Poporului (AP) solicită autorităţilor să întreprindă măsuri ''energice'' şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere că numărul cazurilor pe teritoriul României a ajuns la aproximativ 20.000.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES, Avocatul Poporului îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea "constantă" a numărului de cazuri de rujeolă pe teritoriul ţării, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000, înregistrându-se 64 de decese.

"În contextul evoluţiei epidemiei de SARS-CoV-2, Avocatul Poporului reafirmă necesitatea ca autorităţile statului să întreprindă măsuri energice şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia", se precizează în comunicat.

Avocatul Poporului atrage atenţia că rujeola are anual două episoade de epidemie, primăvara şi toamna, în prezent aflându-ne în mijlocul unui astfel de episod.

Potrivit sursei citate, UNICEF a informat că 117 milioane de copii din 37 de ţări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condiţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus.

"Avocatul Poporului reiterează faptul că, nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autorităţile statului, în contextul în care lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti, decât în cazul COVID-19. În ceea ce priveşte acest aspect, Avocatul Poporului a adresat o solicitare ministrului Sănătăţii încă din data de 10 aprilie", se menţionează în comunicatul citat. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top