Fără categorie

Argeş: Peste 200 de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale români şi străini – la ‘Simfonia lalelelor’ de la Piteşti

Peste 200 de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate participă la ediţia din acest an a "Simfoniei lalelelor", tradiţionala expoziţie internaţională dendro-floricolă care se deschide vineri, la Piteşti.

Conform datelor Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, în cadrul expoziţiei dendro-floricole de la Casa Cărţii au fost amenajate 76 de standuri, iar în zona centrală a municipiului îşi vor prezenta produsele peste 200 de comercianţi.

"Simfonia lalelelor", ajunsă la ediţia cu numărul 42, va fi deschisă de tradiţionala paradă a florilor desfăşurată între sediul Primăriei Piteşti şi Complexul Expoziţional Casa Cărţii, la care vor lua parte sute de copii, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiu, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş.

La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" vor participa delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, reprezentanţi diplomatici din mai multe ţări, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii naţionale, judeţene şi locale.

Programul anunţat de organizatori pentru cele trei zile ale sărbătorii de la Piteşti include o serie de întreceri sportive, expoziţii, spectacole şi concerte.

Vineri, după deschiderea oficială a "Simfoniei lalelelor", piteştenii şi turiştii vor putea alege între un spectacol folcloric desfăşurat de la ora 18,00 în Piaţa Primăriei şi un concert din turneul "Pianul călător", susţinut de pianistul Horia Mihail la Filarmonica Piteşti, cu începere de la ora 19,00.

Programul zilei de sâmbătă va debuta la ora 10,00 cu "Crosul lalelelor" din Parcul Lunca Argeşului şi "Retroparada Primăverii", o expoziţie de vehicule istorice realizată în parteneriat cu Retromobil Club România, în Piaţa Primăriei. Aceeaşi piaţă va găzdui, cu începere de la ora 14,00, o serie de spectacole de dans şi muzică ce vor culmina cu recitalurile susţinute la Lora (20,00) şi Zdob şi Zdub (21,00), urmate de un foc de artificii şi de un spectacol de sunet şi lumini al fântânii muzicale.

Duminică sunt programate vizionări de filme la Cinema Bucureşti, iar seara, de la ora 17,00, în Piaţa Primăriei se va desfăşura un spectacol folcloric.

"Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Simfonia lalelelor, ediţia a 42-a

Sursa: Agerpres

Back To Top