Fără categorie

Arad: Orban reclamă un ”atentat” al Guvernului împotriva culturii naţionale, prin reducerea bugetelor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză Guvernul că ''pregăteşte'' un ''atentat'' împotriva culturii naţionale, prin reducerea bugetelor, el somând Guvernul să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget.

"Dezastrul bugetar pe care l-am anticipat se vede din ce în ce mai evident în incapacitatea Guvernului de a face faţă cheltuielilor nesăbuite pe care le-a declanşat. Cum încearcă să rezolve această criză bugetară? Lovind cultura românească. Punând în pericol funcţionarea instituţiilor culturale din România, instituţii culturale a căror importanţă este fundamentală pentru viaţa românilor. La ora actuală sunt puse în pericol teatre din România, filarmonicile, muzeele, sunt puse în pericol practic toate instituţiile culturale", a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a spus că în ultimii doi ani şi jumătate cultura a fost subfinanţată, "dar ceea ce se întâmplă în acest an este de neacceptat".

"Reprezintă un atentat la cultura naţională. Economia nu poţi să o faci lăsând fără resurse financiare instituţii fundamentale (…) Situaţia este dramatică şi somăm Guvernul României să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget (…) Pot să renunţe la toate celelalte cheltuieli nesăbuite pe care le-au provocat prin tot felul de acte normative stupide, fără nicio noimă, prin care au creat privilegii, prin care au operat discriminări între diferitele categorii de angajaţi din sectorul public", a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban este prezent în Arad pentru a participa la şedinţe în care au loc analize privind performanţele organizaţiilor PNL din vestul ţării. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top