Care este cea mai buna cerneala pentru tatuaje?
Sfaturi

Care este cea mai buna cerneala pentru tatuaje?

Tatuajele au semnificatii care mai de care mai personale, iar oamenii au ales sa isi puna arta pe piele ce sa le redea. Ele au aparut prima data in Japonia, unde erau folosite in scop de infrumusetare, exact cum folosim machiajul de zi cu zi sau pentru evenimente in ziua de astazi.

Doar ca procesul de “bataie” a tatuajului in piele este realizat prin intermediul unor ace, ce au cerneala in ele. Pigmentii sunt diferiti si fiecare dintre noi poate face alergie la un anumit pigment Deci, nu exista unul cel mai bun, ci mai multe tipuri ce iti mentin prospetimea tatuajului in timp, in functie de tipul de piele pe care il ai.

Tipuri de cerneala folosita pentru realizarea tatuajelor

Daca esti pasionat de tatuaje sau te-ai interesat despre prima experienta intr-un salon de tatuaje, cu siguranta ai auzit de faptul ca sunt mai multe tipuri de cerneala pe care artistii le folosesc. In saloanele care se respecta cu adevarat, fiecare client este informat cu privire la intregul proces de tatuare, dar si cu privire la cerneala folosita.

  • Cerneala vegetala

Ca si in oricare alt domeniu, vor exista discutii de care cerneala este mai buna, atat pentru tatuator, pentru tatuaj in sine, cat si pentru persoana ce a ales sa si-l faca.

Exista insa cerneala vegetala ce este alcatuita din compusi de origine vegetala, ce a devenit inlocuitor pentru cerneala din compusi de origine animala. Cerneala vegetala a dat nastere multor modele de tatuaje care mai de care mai impresionante.

Avantajele cernelii vegetale este ca nu vor exista frecvente probleme de tipul alergiilor, ceea ce inseamna ca organismul le va tolera mai usor si nu va avea intentia sa elimine pigmentii din piele. Dezavantajul este legat de coloristica tatuajului final, deoarece nu vor fi la fel de aprinse ca si cerneala normala.

  • Cerneala cu pigmenti acrilici

Aceasta vopsea este in general una sintetica, unde metalele sunt principalii compusi ce se pot regasi, fiind cea mai mare diferenta fata de cerneala vegetala. De exemplu, pentru cerneala verde vom regasi plumbul in compozitia sa, pentru cea rosie se va regasi mercurul, iar pentru pigmentii galbeni, cromatici, verde si albastru se va regasi zincul.

In fiecare culoare vor fi anumiti compusi metalici ce ajuta la redarea cat mai reala a culorilor. Daca iti doresti un tatuaj din cerneala neagra sa stii ca in majoritatea cazurilor se foloseste nichelul.

Cerneala sintetica cu pigmenti acrilici vor da mai multe reactii sub forma de alergie, iar culoarea ce cauzeaza cel mai usor alergia este cea rosie, deoarece compozitia ei este formata din mult mai multe minerale.

Finisajele tatuajului create cu ajutorul acestei cerneli, vor fi mult mai luminoase si culorile mai intense. La fel ca si pigmentii anteriori, tatuajul se poate decolora in timp, insa mult mult mai lent in functie de tipul de piele ar fiacarui om.

De ce aleg tinerii sa isi faca un tatuaj?

In general, tatuajul este o metoda de exprimare libera a personalitatii fiecaruia. Fiind atat de raspandite, multe mituri au fost spulberate pe parcursul anilor, ceea ce inseamna ca tinerii au inceput sa isi faca tatuaje mai des ca si in anii precedenti. Mai mult decat atat, tatuajele nu mai sunt la fel de condamnate ca in trecut. Perceptia asupra lor s-a schimbat complet, iar acum fiecare persoana pare sa inteleaga aceasta forma de arta care prinde tot mai mult contur, desi are o istorie bogata in spate.

Exprimarea libera si dorinta de a fi diferit pot fi si acestea un factor major ce influenteaza generatiile tinere sa isi imprime pe piele toate dorintele, experientele si placerile. Uneori un eveniment ce a avut un impact major in formarea lor ca si viitori adulti va fi tatuat pe piele, ca sa marcheze intr-un mod deosebit momentul ce i-a schimbat intr-un fel sau altul.

Altii probabil ca au cicatrici ce vor sa le ascunda sau sa le dea o anumita frumusete. Stiind ca tatuajul nu schimba textura pielii, ceea ce inseamna ca cicatricile nu vor disparea, unii vor alege sa le integreze intr-un peisaj sau pur si simplu intr-un desen amuzant. Am vazut exemple de astfel de desene pe piele cu un trandafir, iar pe post de tulpina, era cicatricea lasata.

Tatuajele sunt o adevarat forma de arta. Persoanele care o inteleg si trec peste teama de a intra pentru prima data intr-un salon de tatuaje incep sa se indragosteasca de aceasta arta. De aceea se spune ca odata ce ti-ai facut primul tatuaj, cu siguranta vei reveni in salon si vei opta si pentru alte desene pe piele.

Back To Top