Apartamente Constanta: Cum alegem o locuinta in functie de buget?
Sfaturi

Apartamente Constanta: Cum alegem o locuinta in functie de buget?

Investitia intr-un apartament este un proces solicitant, dar si placut, in special daca ne dorim unul intr-una din cele mai frumoase zone din Romania. Constanta. Fiecare detaliu trebuie analizat, fiecare avantaj studiat, fiecare dezavantaj cantarit si echilibrat cu avantajul.

Costul unui apartament nu inseamna doar pretul acelui apartament. Sunt si alte costuri adiacente, precum onorariul agentiei imobiliare, onorariul notarului, rata creditului (in situatia achizitiei prin credit bancar sau la dezvoltator). Sa nu uitam de cheltuielile de intretinere ulterioare ale apartamentului si anexelor (daca exista).

Alegerea unei locuinte este o decizie dificila. Trebuie sa fie luata in functie de nevoile, dorintele si obiectivele tale pe termen lung. Daca aveti planuri importante de viitor, acestea trebuie sa se regaseasca intr-o astfel de mutare. Un stil de viata modern, cu multe reusite pe plan profesional nu va fi resimtit la fel de bine intr-o locuinta veche, care nu ofera suficienta siguranta.

Dar, ce este cel mai important este bugetul de care dispui pentru o asemenea investitie. De cele mai multe ori, pretul este cel care decide ce si cand cumperi. 

Elemente care vor cantari in decizia ta finala de a achizitiona o locuinta in functie de bugetul disponibil

  1. Rata lunara. Este recomandat sa dispui de o suma necesara unei perioade de 6 luni – 1 an, 1 an si jumatate. Asigura-ti viitorul. Mai bine sa fii precaut. 
  2. Zona in care vei achizitiona locuinta. Invariabil, zona va dicta pretul unei locuinte. Tot zona este cea care-ti poate salva timpul. Cum? Calculeaza cu atentie care este timpul necesar deplasarii de acasa la locul de munca sau in cele mai importante zone din oras.
  3. Gandeste-te la spatiul necesar. Cu cat este mai spatios, cu atat pretul locuintei va fi mai mare. Garsoniera, apartament tip studio, apartament cu doua sau trei camere, penthouse, fiecare are pretul sau. Gandeste pe termen lung. Gandeste la nevoile tale si ale membrilor familiei tale, ia in calcul asigurarea unei camere pentru oaspeti, daca dispui de un buget mai mare. Ia in calcul asigurarea unei camere de joaca pentru copii. 
  4. Viziteaza mai multe imobile si mai multe tipuri de apartamente. Solicita vizionarea multora si analizeaza. Cu siguranta vei gasi o locuinta potrivita tie si bugetului disponibil.
  5. Vizioneaza apartamentul respectiv de mai multe ori. Ia un specialist cu tine. Va observa mult mai repede neregulile, daca se pot repara si cu ce costuri.
  6. Varianta casei la rosu. Este casa care vine la pachet cu fundatia, cu acoperisul exterior, cu instalatii electrice. De restul te vei ocupa tu, in timp. Aceasta varianta este recomandata atunci cand mutarea nu este urgenta. 
  7. Casa intr-o zona rezidentiala. Cred ca este visul oricaruia dintre noi. Problema este costul unei astfel de locuinte. Dar avantajele sunt multiple. 
  8. Cauta o locuinta cu acces rapid si usor la cele mai multe servicii: scoala, institutii, locuri de joaca, parcuri, teatru, universitate, centre comerciale, unitati medicale. 
  9. Ia in calcul varianta achizitiei unei locuinte si in functie de cat de populata este zona in sezonul estival. S-ar putea ca agitatia creata de turistii prezenti in acea parte, sa nu iti fie pe plac.
  10. Casa sau apartament. Costul unei locuinte difera si de categoria in care se incadreaza. De cele mai multe ori, o casa este mai costisitoare decat un apartament, dar exista sansa de a gasi o casa la un pret avantajos pe care o poti pregati in timp.

Daca iti place sa vezi marea in fiecare dimineata, apeleaza la o agentie imobiliara pentru ca ei iti pot oferi o gama intreaga de solutii, apartament in complex rezidential, apartament intr-un bloc vechi, o casa sau vila cu vedere la mare. Depinde de nevoile tale, de bugetul de care dispui, de preferinte. Alegerea unei locuinte pentru familia voastra este un pas important in viata, de aceea trebuie tratat cu multa seriozitate. Documentarea este un proces important, de aceea este util sa purtati cat mai multe discutii pe marginea acestui subiect.

Daca una dintre placerile tale sau ale familiei este sa locuiesti undeva de unde marea sa-ti mangaie privirea si sufletul, alege un apartament sau o casa cu vedere la mare. Poate fi destul de costisitor, dar efectul pe termen lung este relaxant. Efectul apei asupra creierului, asupra psihicului este incredibil.

Analizeaza foarte bine o astfel de decizie. Cantareste avantajele si dezavantajele mai multor variante si alege-o pe cea mai buna. Achizitionarea unei locuinte este un pas important in viata. Unele persoana cumpara un imobil pentru o singura data in viata, de aceea aceasta decizie este atat de importanta si merita toata rabdarea si documentarea din lume.

Back To Top